Burnoje tirpstantys sausainiai praturtinti sodriu šokolado skoniu. Receptas itin lengvas ir patikrintas - puikiai tinkantis naudoti su Mooso sausainių formelėmis.
Prieš gamindami sausainius, įsitikinkite, jog visi ingredientai yra kambario temperatūros. Geriausiam rezultatui - naudokite Mooso liniuotes, kurių pagalba visi sausainukai bus vienodo storio.
Ingredientai
125 g nesūdyto sviesto
100 g cukraus
50 g kiaušinių (1 vidutinis kiaušinis)
1 arbatinis šaukštelis vanilės pastos
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
30 g kakavos (kuo didesnio proc.)
210 g kvietinių miltų
Šlakelis pieno (neprivaloma)
Gamybos žingsniai
Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Plakite tol, kol masė taps puri ir cukrus maksimaliai ištrips.
Į masę supilkite kiaušinį ir plakite tol, kol masė susijungs ir taps vientisa.
Suberkite druską, kakavą ir pusę kiekio miltų ir gerai išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus, išmaišykite ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą. Jei tešla per kieta - įpilkite šiek tiek pieno. Šiame etape galite naudoti stalinį mikserį (pvz. KitchenAid) su K formos antgaliu.
Tešlą padalinkite po lygiai į dvi dalis ir suvyniokite atskirai į maistinę plėvelę. Palikite šaldytuve 30-60 min atvėsti.
Atvėsusią tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus arba miltais pabarstyto stalviršio iki 5mm. Norėdami užtikrinti vienodą tešlos storį, naudokite Mooso tešlos liniuotes.
Prieš spausdami sausainius, iškočiotą tešlą ir formelę padenkite miltais arba kakava - tai palengvins sausainių formavimą. Norėdami gauti geriausius rezultatus, prieš kepdami suformuotus sausainukus atvėsinkite juos šaldytuve.
Kepkite 170C (kepimo režimas viršus-apačia) apie 10-13 min. Prieš ragavimą leiskite pilnai atvėsti.