fbpx

Kalėdomis kvepiantys imbieriniai sausainiai

Sausainiai, dėl kurių ir atsirado sausainių formelių mada. Šilti, žiemos skonio kupini imbieriniai sausainiai. Receptas itin lengvas ir patikrintas – puikiai tinkantis naudoti su Mooso sausainių formelėmis.

Prieš gamindami sausainius, įsitikinkite, jog visi ingredientai yra kambario temperatūros. Geriausiam rezultatui – naudokite Mooso liniuotes, kurių pagalba visi sausainukai bus vienodo storio.

Gardūs imbieriniai sausainiai Kalėdiniam stalui.

Ingredientai

  • 425 g miltų
  • ½ šaukštelio druskos
  • 6 g malto imbiero
  • 6 g malto cinamono
  • 0,5 g maltų gvazdikėlių
  • 85 g nesūdyto sviesto
  • 150 gramų rudojo cukraus (rekomenduojamas Muscovado)
  • 1 didelis kiaušinis
  • 120 g skysto medaus (galima keisti melasa ar klevų sirupu)
  • 1 g vanilės pastos
  • 1 šaukštelis smulkiai tarkuotos citrinos žievelės (neprivaloma))
  • šlakelis pieno (neprivaloma)

Gamybos žingsniai

  1. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Neperplakite.
  2. Į masę supilkite kiaušinį ir vanilės pastą ir plakite tol, kol masė susijungs ir taps vientisa.
  3. Supilkite medų ir sudėkite citrinos žievelę (jei naudojate). Maišykite iki vientisos masės.
  4. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir prieskonius. Lėtai įmaišykite miltų mišinį į drėgnąją masę išmaišykite ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą. Jei tešla per kieta – įpilkite šiek tiek pieno.
  5. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą atvėsti apie 30min.
  6. Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus arba miltais pabarstyto stalviršio iki 5mm. Norėdami užtikrinti vienodą tešlos storį, naudokite Mooso tešlos liniuotes.
  7. Prieš spausdami sausainius, iškočiotą tešlą ir formelę padenkite miltais arba kakava – tai palengvins sausainių formavimą. Norėdami gauti geriausius rezultatus, prieš kepdami suformuotus sausainukus atvėsinkite juos šaldytuve.
  8. Kepkite 190C (kepimo režimas viršus-apačia) apie 8-9 min. Prieš ragavimą leiskite pilnai atvėsti.

Paskutiniai patarimai

  • Tešlą galite pasiruošti ir iš vakaro, tiesiog prieš kočiojant leiskite tešlai atšilti kambario temperatūroje. Ar tešla tinkama sausainių formavimui galite spręsti pagal jos konsistenciją – jei tešla trukinėja, dar palaukite.
  • Nepavyksta perkelti suformuoto sausainio and kepimo skardos? Tešlą kočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus, kurį paskiau perkelkite tiesiai į skardą.
  • Nenaudokite miltų, kurių sudėtyje yra kildinančių medžiagų. Tokie miltai bei papildomai naudojama soda ar kepimo milteliai lems sausainių pūtimąsi ir paveikslėlio išsikraipymą.
  • Jei tešla limpa prie formelių – nepagailėkite miltų ar kakavos. Formelę merkite į miltus ar kakavą, nupurtykite perteklių ir spauskite tešlą.
  • Sausainius kepkite į skardą įtiesdami kepimo popierių arba perforuotą kilimėlį.
  • Norėdami išvalyti Mooso sausainių formeles, galite jas pamirkyti šiltame muiluotame vandenyje ir šepetėliu pašalinti tešlos likučius. Mūsų formeles taip pat galima plauti indaplovėje (max. 50C)

Parašykite komentarą

Pirkinių krepšelis
Į viršų