Mikšti ir gardūs sausainiai su moliūgų tyre

Ieškote, kur panaudoti tuos moliūgus? Siūlome išsikepti sausainių! Taip taip, recepte moliūgų tyrės kiekis nedidelis, tačiau priduoda sausainiams minkštumo ir švelnumo. Receptas patikrintas ir puikiai tinkantis naudoti su Mooso sausainių formelėmis.

Prieš gamindami sausainius, įsitikinkite, jog visi ingredientai yra kambario temperatūros. Geriausiam rezultatui – naudokite Mooso liniuotes, kurių pagalba visi sausainukai bus vienodo storio.

sausainiai-su-moliugais-receptas

Ingredientai

  • 90 g nesūdyto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 50 g kiaušinių (1 vidutinis kiaušinis)
  • 45 g moliūgų tyrės
  • 2 g cinamono
  • 1 g druskos
  • 280 g kvietinių miltų

Gamybos žingsniai

  1. Iš anksto pasiruoškite moliūgų tyrę. Norimą moliūgą pjaukite per pusę, išimkite sėklas, dėkite į orkaitę ir kepkite bent valandą 180C temperatūroje, kol moliūgas suminkštės. Iškepusį moliūgą nulupkite ir dėkite į blenderį. Trinkite iki vientisos konsistencijos. Tyrę laikykite sandariuose stiklainiukuose šaldytuve. Receptui naudokite kambario temperatūros tyrę.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų sumaišykite iki vientisos masės. Plakite tol, kol masė taps puri ir cukrus maksimaliai ištrips.
  3. Į masę supilkite kiaušinį ir moliūgų tyrę. Plakite tol, kol masė susijungs ir taps vientisa.
  4. Suberkite druską, cinamoną ir pusę kiekio miltų ir gerai išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus, išmaišykite ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą. Šiame etape galite naudoti stalinį mikserį (pvz. KitchenAid) su K formos antgaliu.
  5. Tešlą padalinkite po lygiai į dvi dalis ir suvyniokite atskirai į maistinę plėvelę. Palikite šaldytuve 30-60 min atvėsti.
  6. Atvėsusią tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus arba miltais pabarstyto stalviršio iki 5mm. Norėdami užtikrinti vienodą tešlos storį, naudokite Mooso tešlos liniuotes.
  7. Prieš spausdami sausainius, iškočiotą tešlą ir formelę padenkite miltais – tai palengvins sausainių formavimą. SVARBU: ši tešla šildama pradeda trauktis. Jei pastebite, jog tešla blizga ir traukiasi – dėkite atvėsti į šaldytuvą bent 15 min ir po to tęskite darbą. Norėdami gauti geriausius rezultatus, prieš kepdami suformuotus sausainukus atvėsinkite juos šaldytuve.
  8. Kepkite 170C (kepimo režimas viršus-apačia) apie 10-13 min. Prieš ragavimą leiskite pilnai atvėsti.

Paskutiniai patarimai

  • Tešlą galite pasiruošti ir iš vakaro, tiesiog prieš kočiojant leiskite tešlai atšilti kambario temperatūroje. Ar tešla tinkama sausainių formavimui galite spręsti pagal jos konsistenciją – jei tešla trukinėja, dar palaukite.
  • Nepavyksta perkelti suformuoto sausainio and kepimo skardos? Tešlą kočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus, kurį paskiau perkelkite tiesiai į skardą.
  • Nenaudokite miltų, kurių sudėtyje yra kildinančių medžiagų. Tokie miltai bei papildomai naudojama soda ar kepimo milteliai lems sausainių pūtimąsi ir paveikslėlio išsikraipymą.
  • Jei tešla limpa prie formelių – nepagailėkite miltų. Formelę merkite į miltus, nupurtykite perteklių ir spauskite tešlą.
  • Sausainius kepkite į skardą įtiesdami kepimo popierių arba perforuotą kilimėlį.
  • Norėdami išvalyti Mooso sausainių formeles, galite jas pamirkyti šiltame muiluotame vandenyje ir šepetėliu pašalinti tešlos likučius.

Parašykite komentarą

Pirkinių krepšelis
Į viršų