Sviestiniai sausainiai su pistacijomis

Sodraus riešutinio skonio, išskirtinės žalsvos spalvos sausainiai su pistacijų riešutų miltais. Puikiai tinka išskirtinai dailiems Linzer sausainims gaminti!

Prieš gamindami sausainius, įsitikinkite, jog visi ingredientai yra kambario temperatūros. Geriausiam rezultatui – naudokite Mooso liniuotes, kurių pagalba visi sausainukai bus vienodo storio.

pistaciniai-linzer-sausainiai-receptas

Ingredientai

  • 100 g lukštentų nesūdytų pistacijų riešutų
  • 230 g kvietinių miltų
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 150 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 50 g kiaušinių (1 vidutinis kiaušinis)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės pastos
  • 90 g pistacijų pastos
  • 12 g kukurūzų krakmolo
  • 55 g cukraus
  • 180 g pieno
  • 40 g balto šokolado
  • 30 g sviesto

Gamybos žingsniai

  1. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Neperplakite.
  2. Į masę supilkite kiaušinį ir vanilės pastą ir plakite tol, kol masė susijungs ir taps vientisa.
  3. Blenderio pagalba susmulkinkite pistacijas iki miltų konsistencijos. Persijokite ir sumaišykite su kvietiniais miltais ir druska.
  4. Lėtai įmaišykite miltų mišinį į drėgnąją masę ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą.
  5. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą atvėsti 30-60 min.
  6. Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus arba miltais pabarstyto stalviršio iki 5mm. Norėdami užtikrinti vienodą tešlos storį, naudokite Mooso tešlos liniuotes.
  7. Prieš spausdami sausainius, iškočiotą tešlą ir formelę padenkite miltais arba kakava – tai palengvins sausainių formavimą. Norėdami gauti geriausius rezultatus, prieš kepdami suformuotus sausainukus atvėsinkite juos šaldytuve.
  8. Kepkite 180C (kepimo režimas viršus-apačia) apie 8-10 min. Prieš ragavimą leiskite pilnai atvėsti.
  1. Atskirame inde sudėkite šokoladą, pistacijų pastą ir sviestą. Atidėkite į šalį.
  2. Atskirame inde sumaišykite krakmolą ir cukrų.
  3. Užkaiskite pieną. Pradėjus šilti, po truputį pilkite krakmolą su cukrumi ir nuolat maišykite šluotele. Pienui sutirštėjus supilkite ant pistacijų pastos ir šokolado.
  4. Rankinio trintuvo pagalva sutrinkite kremą iki vientisos masės. Sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir palikite atvėsti.

Paskutiniai patarimai

  • Tešlą galite pasiruošti ir iš vakaro, tiesiog prieš kočiojant leiskite tešlai atšilti kambario temperatūroje. Ar tešla tinkama sausainių formavimui galite spręsti pagal jos konsistenciją – jei tešla trukinėja, dar palaukite.
  • Nepavyksta perkelti suformuoto sausainio and kepimo skardos? Tešlą kočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus, kurį paskiau perkelkite tiesiai į skardą.
  • Nenaudokite miltų, kurių sudėtyje yra kildinančių medžiagų. Tokie miltai bei papildomai naudojama soda ar kepimo milteliai lems sausainių pūtimąsi ir paveikslėlio išsikraipymą.
  • Jei tešla limpa prie formelių – nepagailėkite miltų ar kakavos. Formelę merkite į miltus ar kakavą, nupurtykite perteklių ir spauskite tešlą.
  • Sausainius kepkite į skardą įtiesdami kepimo popierių arba perforuotą kilimėlį.
  • Norėdami išvalyti Mooso sausainių formeles, galite jas pamirkyti šiltame muiluotame vandenyje ir šepetėliu pašalinti tešlos likučius.

Išbandykite receptą su Linzer sausainiams skirtomis formelėmis!

Parašykite komentarą

Pirkinių krepšelis
Į viršų