Patarimai
Kodėl ant sausainio išspaustos detalės neryškios?
Tešla iškočiota per plonai. Iškočiotos tešlos storis turėtų būti 5 mm.
Kaip žinoti, kad tešla yra 3 mm / 4 mm / 5 mm storio?
Jei išspaustos detalės nėra aiškios arba pakankamai gilios – tai rodo, kad tešla iškočiota per plonai. Kita vertus, jei ant išspausto sausainio matosi formelės skersinių įspaudai, tai reiškia, kad tešla iškočiota per storai.
Lengviausias būdas užtikrinti tinkamą tešlos storį – naudoti Mooso liniuotes.
Kodėl kočiojama tešla trūkinėja?
Jei jūsų tešla trūkinėja, didelė tikimybė, jog ji per šalta. Prieš kočiodami leiskit tešlai sušilti kambario temperatūroje. Per didelis miltų kiekis recepte taip pat gali lemti įtrūkimus. Į tešlą įpilkite vieną ar du šaukštelius skysčio (vandens, pieno ar minkšto sviesto). Taip pat, galite pabandyti kočiojant naudoti kuo mažiau miltų arba tarp tešlos ir kočėlo patiesti kepimo popierių .
Kodėl tešla įstrigo sausainių formelėje?
Jei tešla įstrigo sausainių formoje, įsitikinkite, kad iškočiojama tešla nėra per stora. Mūsų sausainių formelė sukurta 5 mm storiui.
Kitas patarimas – prieš kiekvieną paspaudimą pamirkykite sausainių formelę į miltus ir nuvalykite perteklių. Tai padeda išvengti tešlos prilipimo prie formelės naudojimo metu.
Kodėl kepdami sausainiai išsipučia?
Kad sausainiai neišpūstų, nenaudokite kildinimo priemonių, tokių kaip kepimo milteliai ar soda. Ruošdami tešlą sausainiams, rinkitės paprastus miltus, sudėtyje neturinčių kildinimo medžiagų.
Ką daryti, jei nepavyksta sėkmingai perkelti suformuotų sausainių į kepimo skardą?
Kad suformuoti sausainiai nesusigadintų perkėlimo metu, galite pasinaudoti šiuo metodu. Tešlą kočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus, išspauskite norimos formos sausainius, o tešlos perteklių pašalinkite. Tada, užuot perkeldami kiekvieną sausainį atskirai, į kepimo skardą galite perkelti visą kepimo popieriaus lakštą su išspaustais sausainiais. Šio metodo pagalba sumažinate riziką sugadinti subtilias sausainių formas.
Sėkmingas rezultatas su Mooso sausainių formelėmis
1. Tinkamas tešlos storis
Iškočiokite sausainių tešlą iki 5 mm storio. Jei reikia, naudokite Mooso tešlos liniuotes.
2. Nelipni tešla
Pabarstykite tešlos paviršių ir sausainių formelę miltais, kad tešla nestrigtų formelėje.
3. Suformuoti sausainiai
Į tešlą įspauskite sausainių formelę. Po kiekvieno paspaudimo pamerkite sausainių formelę į dubenį su miltais, kad tešla nestrigtų formelėje.
4. Perkėlimas ant kepimo skardos
Perkelkite išspaustus sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą. Jei kyla problemų perkeliant sausainius, išbandykite šį būdą: kočiokite tešlą tiesiai ant kepimo popieriaus, išspauskite sausainius ir pašalinkite tešlos perteklių. Tada tiesiog perkelkite kepimo popierių į skardą.