top of page
Mooso logo

Norėdami gauti formeles iki Kalėdų, užsakymus atlikite ne vėliau 12 15 d. / iki Naujų metų - ne vėliau 12 18 d.

 Nedirbame 12 23 - 01 01 d. / Ekstra užsakymai galimi 12 27 - 12 29 d.

Nemokamas pristatymas Lietuvoje perkant už 25 eur ir daugiau!

Iki kovo 4d. su kodu VELYKOS -20% visoms prekėms!

Atostogaujame iki balandžio 14 d.! Užsakymus siųsime nuo balandžio 15 d.

Šiuo laikotarpiu taikome -15% visoms prekėms, o nuolaidos sumuojasi!

Kalėdomis kvepiantys imbieriniai sausainiai

Sausainiai, dėl kurių ir atsirado sausainių formelių mada. Šilti, žiemos skonio kupini imbieriniai sausainiai. Receptas itin lengvas ir patikrintas - puikiai tinkantis naudoti su Mooso sausainių formelėmis.

A plate full of cookies
Kalėdomis kvepiantys imbieriniai sausainiai

Prieš gamindami sausainius, įsitikinkite, jog visi ingredientai yra kambario temperatūros. Geriausiam rezultatui - naudokite Mooso liniuotes, kurių pagalba visi sausainukai bus vienodo storio.

 

Ingredientai

  • 425 g miltų

  • ½ šaukštelio druskos

  • 6 g malto imbiero

  • 6 g malto cinamono

  • 0,5 g maltų gvazdikėlių

  • 85 g nesūdyto sviesto

  • 150 gramų rudojo cukraus (rekomenduojamas Muscovado)

  • 1 didelis kiaušinis

  • 120 g skysto medaus (galima keisti melasa ar klevų sirupu)

  • 1 g vanilės pastos

  • 1 šaukštelis smulkiai tarkuotos citrinos žievelės (neprivaloma))

  • šlakelis pieno (neprivaloma)


Gamybos žingsniai

  1. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Neperplakite.

  2. Į masę supilkite kiaušinį ir vanilės pastą ir plakite tol, kol masė susijungs ir taps vientisa.

  3. Supilkite medų ir sudėkite citrinos žievelę (jei naudojate). Maišykite iki vientisos masės.

  4. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir prieskonius. Lėtai įmaišykite miltų mišinį į drėgnąją masę išmaišykite ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą. Jei tešla per kieta - įpilkite šiek tiek pieno.

  5. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą atvėsti apie 30min.

  6. Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus arba miltais pabarstyto stalviršio iki 5mm. Norėdami užtikrinti vienodą tešlos storį, naudokite Mooso tešlos liniuotes.