Sausainiai, dėl kurių ir atsirado sausainių formelių mada. Šilti, žiemos skonio kupini imbieriniai sausainiai. Receptas itin lengvas ir patikrintas - puikiai tinkantis naudoti su Mooso sausainių formelėmis.
Prieš gamindami sausainius, įsitikinkite, jog visi ingredientai yra kambario temperatūros. Geriausiam rezultatui - naudokite Mooso liniuotes, kurių pagalba visi sausainukai bus vienodo storio.
Ingredientai
425 g miltų
½ šaukštelio druskos
6 g malto imbiero
6 g malto cinamono
0,5 g maltų gvazdikėlių
85 g nesūdyto sviesto
150 gramų rudojo cukraus (rekomenduojamas Muscovado)
1 didelis kiaušinis
120 g skysto medaus (galima keisti melasa ar klevų sirupu)
1 g vanilės pastos
1 šaukštelis smulkiai tarkuotos citrinos žievelės (neprivaloma))
šlakelis pieno (neprivaloma)
Gamybos žingsniai
Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Neperplakite.
Į masę supilkite kiaušinį ir vanilės pastą ir plakite tol, kol masė susijungs ir taps vientisa.
Supilkite medų ir sudėkite citrinos žievelę (jei naudojate). Maišykite iki vientisos masės.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir prieskonius. Lėtai įmaišykite miltų mišinį į drėgnąją masę išmaišykite ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą. Jei tešla per kieta - įpilkite šiek tiek pieno.
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą atvėsti apie 30min.
Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus arba miltais pabarstyto stalviršio iki 5mm. Norėdami užtikrinti vienodą tešlos storį, naudokite Mooso tešlos liniuotes.